Obe sošky Putovnej sovy zostali v ZŠ z Tatranskej Lomnice

06.06.2012 Poprad

Tatranská Lomnica 6. júna (TASR) – Drevené sošky Putovnej sovy sú už v rukách víťazov. Získali ich tí, ktorí formou prezentácií najpútavejšie prerozprávali činnosti, ktoré počas uplynulého školského roka vykonávali spoločne s lesnými pedagógmi zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP) priamo v teréne.
V kategórii mladších žiakov základných škôl (ZŠ) si sošku odniesli Michal Irha, Viktória Pitvorová a Tamara Zuštiaková, žiaci 4. A triedy ZŠ v Tatranskej Lomnici pod vedením triednej učiteľky Dagmar Galschneiderovej a lesného pedagóga Pavla Spitzkopfa. Na 2. mieste sa umiestnili žiaci 4. ročníka ZŠ v Podbieli a na treťom žiaci 5. ročníka ZŠ v Trstenej.
V kategórii starších žiakov drevenú sošku Putovnej sovy odniesol v rukách za svojich zverencov Katarínu Kandríkovú, Zuzanu Denickú a Michaelu Cabanovú pod vedením pani učiteľky Gabriely Žiakovej zo 7. A triedy ZŠ v Tatranskej Lomnici lesný pedagóg Vladimír Chovanec. Ako druhí v tejto kategórii uspeli žiaci 7. B triedy zo ZŠ v Liesku a tretí žiaci 8. ročníka zo ZŠ v Ždiari.
Vedomostnú súťaž žiakov 2. až 9. ročníkov ZŠ Putovná sova pre nich pripravili ŠL TANAP v Tatranskej Lomnici. Pracovníci súťažiacim deťom spríjemnili dopoludnie rôznymi súťažnými hrami. Pred Múzeom TANAP v Tatranskej Lomnici bol zo strany detí najväčší záujem o lanovku, chôdzu na drevených chodúľoch, preťahovanie lanom, skladanie drevených puzzle stromov a zvierat i o streľbu zo vzduchovky.
Na tomto 9. ročníku vedomostnej súťaže žiakov ZŠ o TANAP Putovná sova sa zúčastnilo 69 detí z 15 tatranských a podtatranských škôl. Všetci spoločne dokázali, že im žiadna z činností ŠL TANAP, ktoré jej pracovníci vykonávajú počas celého roka v nimi spravovanom území TANAP a PIENAP, nie je neznáma. Zásluhu na tom má aj 22 lesných pedagógov z radov lesníkov, ktorí sa deťom počas celého školského roka venujú nielen na hodinách vlastivedy a prírodopisu, ale aj v ekokrúžkoch.
TASR informovala Lenka Burdová zo ŠL TANAP.
 

Vyberte región